Kimyasal-Fiziksel
<

Toksik etki yaratan mikotoksin (Aflatoksin B1/Toplam, Okratoksin A) analizleri,

besin değeri açısından önem taşıyan mineraller (sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir bakır, çinko, mangan) ve eser miktarda bulunan toksik etki yapabilecek ağır metallerin analizleri (arsenik, cıva, kurşun ve kadmiyum),

 

Temel analizler olan nem, kül, yağ, protein, şeker, diyet lifi, etiket bilgisi ve enerji değeri ile birlikte koruyucu katkı madde (sorbik asit, benzoik asit, askorbik asit, kükürt dioksit vb.), yapay boyar madde, hayvansal ve bitkisel yağlarda trans ve doymuş doymamış yağların analizleri,

 

Fiziksel Analizlerden,yabancı madde (ürünün içinde o ürünü temsil etmeyen yabancı sap, dal  parçaları, kirlilik vs), sınıf özellikleri (özellikle hububat ürünlerinde ürünün kategori özelliklerini belirlemeye yardımcı analizler), kalitatif analizler (kıyaslama testleri-ürünün özelliklerini belirlemeye yarayan analizler), pH, kırılma indisi, briks, vb. gibi analizler laboratuarımızda yapılmaktadır.

 

Deney Adı

Metodun Kapsadığı Alan

Deney Metodu

Ambalaj Muayenesi

Nişasta

TS 2270

Ayrılabilen Çeşni Miktarı

Bisküvi

TS 2383

Benek Sayısı

İrmik

TS 2283

Beyaz Tane

Bulgur

TS 2284

Bin Dane Tayini

Susam

TS 311

Tahıl ve Baklagiller

TS 1136

Borik Asit ve Boratların Aranması

Tüm Gıdalar

AOAC 970.33/ 959.09

Böcek Parçaları ve Yumurtaları Tayini

Bulgur

TS 2284

Çözünebilme Oranı

Süt Tozu

TS 1329

Çözünür Katı Madde

Meyve Sebze Ürünleri

TS 4890

Akide Şekeri

TS 7780

Doldurma Oranı

Konserveler

TS 2664

Fiziksel Özellikler

Kutulanmış Balık Konserveleri

TS 353

Formaldehit Aranması

Tüm Gıdalar

AOAC 931.08

Gam Miktarı

Sakız

TS 8000

Glikoz Şurubu Aranması

Akide Şekeri

TS 7780

Granül Büyüklüğü Tayini

Nişasta

TS 2270

Hacim Genişlemesi

Dondurma

TS 4265

Hafif Taneler Tayini

Tane Karabiber

TS 2290

Hidrojen Peroksit Aranması

Süt

AOAC 957.08

İncelik Tayini

Toz Kakao

TS 3076-1

İnhibütör Aranması

Çiğ Süt

TS 1018

Karbonat ve Formaldehit Aranması

Çiğ Süt

TS 1018

Karbonhidrat

Bebek Maması

AOAC 986.25

Kaynama Noktası Tayini

Bitkisel Margarin

TS 2812

Kırılma İndisi Tayini

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Bal

TS 3036

Kızıl Tane Tayini

Bulgur

TS 2284

Kir Muhtevası Tayini

Çiğ Süt

TS 1018

Kokuşma Deneyi

Et ve Et Ürünleri

TS 1069

Maserasyon Testi

Et ve Et Ürünleri

TS 1069

Meyve Oranı Tayini

Reçel ve Marmelat

TS 3958

Tahin Helvası

TS 2590

Akide Şekeri

TS 7780

Mikroskopik Muayene

Nişasta

TS 2270

Mineral Safsızlık İçeriği

Meyve Sebze Ürünleri

TS 1127 ISO 762

Pamuk Yağı Aranması

Bitkisel ve Hayvansal Yağlar

TS 5041

Peroksidaz Deneyi

Süt ve Süt Ürünleri

TS 1330

Net Kütle

Bisküvi

TS 2383

Dondurulmuş Deniz Ürünleri

AOAC 963.18

Nişasta Aranması

Et ve Et Ürünleri

TS 1069

Nişasta Tayini

Meyve Sebze Ürünleri

AOAC 925.38

Nem (Rutubet)

Çeşitli Gıdalar

AOAC 925.10/935.36/945.39/926.07/920.116/

948.12/984.25/950.46

TS 1562/933

Sirke

AOAC 987.08

Kakao ve Kakao Ürünleri

AOAC 931.04

Distile Alkollü İçkliler ve Narenciye Ekstraktı

AOAC 920.47/920.137

Baharatlar

AOAC 986.21

Süt

AOAC 990.19

Deniz Ürünleri

AOAC 952.08

Meyve Sebze Ürünleri

TS 1129 ISO 1026

Jelatin

TS 8317

Bal

TS 3036

pH

Bira

AOAC 945.10/945.27

Et ve Et Ürünleri

TS 3136

Konserveler ve işlenmiş Ürünler

AOAC 981.12

Kakao ve Kakao Ürünleri

AOAC 970.21

Meyve Sebze Ürünleri

TS 1728

Şarap

AOAC 960.19

Un ve unlu ürünler

AOAC 943.02/945.42/940.23

Sıvı Ürünler

FCC 740

Üzüm Pekmezi

TS 3792

Prina Yağı Aranması

Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

TS 5042

Rekraktometre İle Çözünür Katı Madde

Domates Salçası

NMKL 70

Sınıf Özellikleri

Çekirdek Kakao

TS 3076-2

Siyah Leke Tayini

Salça

TS 1466

Soğuk Suda Çözünen Ekstrakt

Baharat ve Baharat Karışımları

TS 2136

Su Ekstraktı

Çay

AOAC 920.104

Suda Çözünen Kuru Madde

Salça

TS 1466

Susam Yağı Aranması

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Duyusal Muayene (Görünüş, Tat, Koku, Renk)

Ayran

TS 3810

Bebe Bisküvisi

TS 12299

Beyaz Peynir

TS 591

Bitkisel Margarin

TS 2812

Makarna

TS 1620

Öğütülmüş Kakao

TS 3076-1

Bal

TS 3036

Tereyağı

TS 1331

Gazlı Alkolsüz İçecekler

TS 4080

Yoğurt

TS 1330

Şarap

AOAC 930.19

Glikoz Şurubu

TS 10752

Kaşar Peyniri

TS 3272

Fındık Ezmesi

TS 8371

Dondurma

TS 4265

Hazır Kuru Çorba

TS 3190

Domates Salçası

TS 1466

Susam

TS 311

Soya Fasulyesi

TS 9779

Nişasta

TS 2970

Jöle Şekerleme

TS 10929

Boza

TS 9778

Sirke

TS 1880 EN 13188

Tahin

TS 2589

Lokum

TS 8444

Yemeklik Tuz

TS 933

Pekmez

TS 3792

Alkollü İçkiler ve Likörler

AOAC 935.17

Alkolsüz İçecekler

AOAC 950.12

Bisküvi

TS 2383

Distile Alkollü İçkiler

AOAC 935.15

Konserveler

TS 2664

Tahin Helvası

TS 2590

Sofralık Zeytin

TS 774

Tüm Gıdalar

TS 3707 ISO 5492

Bitkisel Sıvı Yağlı Barbunya Konservesi

TS 2664

Patates Cipsi

TS 3628

Çiğ Çekirdek Kahve

TS 3117

Ekmek

TS 5000

Çikolata

TS 7800

Süzme Ağırlığı

Konserve Gıdalar

AOAC 968.30

Sofralık Zeytin

TS 774

Tane İrilik Derecesi Tespiti

Sofralık Zeytin

TS 774

Uçucu Maddeler Tayini

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Yağsız Katı/Kuru Madde

Yoğurt

TS 1330

Çiğ Süt

TS 1018

Yoğunluk

Çiğ Süt

TS 1018

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Yabancı Madde

Baharatlar

AOAC 960.51/970.67

Çay

AOAC 960.51/970.67

Bal

TS 3036

Glikoz Şurubu

TS 10752

Hububat Ürünleri

AOAC 941.16/978.19

Jelatin

TS 8317

Kabuklu Kuruyemişler

AOAC 968.33

Konserve Gıdalar

TS 2664

Reçel ve Marmelat

AOAC 950.89

Salça

TS 1466

Şeker

AOAC 945.80

Şurup Melas ve Bal

AOAC 945.79

Susam

TS 311

Süt ve Süt Ürünleri

AOAC 960.49

Meyve Sebze Ürünleri

TS 1127 ISO 762

Çiğ Çekirdek Kahve

TS 3118

Nişasta

AOAC 972.35

Tahin

TS 2589

Tüm Gıdalar

İlgili TS ve AOAC

Gıda Katkılar

İlgili TS ve AOAC

Ağartma İşlemi Deneyi

Buğday unu

TS 4500

Alkol ve Yoğunluk Tayini

Alkollü İçkiler

AOAC 935.21

Asesulfam K Tayini

Gıda Tatlandırıcı Tabletler

TS EN 1377

Asetil Metil Karbinol Testi

Sirke

TS 1880 EN 13188

Dekstrin

Sirke

AOAC 930.35

Asit Sayısı

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Asit Sayısı ve Asitlik

Bitkisel ve Hayvansal Yağlar

TS 1605

Bellier İndisi

Bitkisel Yağlar

TS 5048

Asitlik

Salamura Suyu

TS 774

Baharatlar/Soslar (Hardal sosu)

AOAC 920.174

Alkolsüz İçecekler

AOAC 950.15

Çeşniler

TS 1880 EN 13188

Süt

AOAC 947.05

Bal

TS 3036

Tarhana

TS 2282

İrmik

TS 2283

Peynir

AOAC 920.124

Gıda Katkılar

FCC 815

Ekmek

TS 5000

Katı Yağ ve Benzeri mad.

FCC 820

Askorbik Asit

Alkolsüz İçecekler

TS 1535

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 6397

Portakal Suyu

TS 1535

Benzoik Asit

Tüm Gıdalar

AOAC 963.19

BHA

Sıvı Ürünler

FAO

BHA-BHT

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Borik Asit

Tüm Gıdalar

AOAC 970.34

Et ve Et Ürünleri

AOAC 959.09

Boya Aranması

Tüm Gıdalar

TS 2284

Boya Miktarı

Tüm Gıdalar

AOAC 988.13/AOAC 955.39

Çemen Oranı

Pastırma

TS 1071

Asitlik

Çeşniler

AOAC 930.35

Diastas Sayısı

Bal

TS 3036

Diyet Lifi

Tüm Gıdalar

AOAC 993.21/NMKL 129/AOAC 992.16

Ekstrakte Edilmiş Yağda Astlik

Bisküvi

TS 2283

Kakao ve Kakao Ürünleri

TS 3076-1

Ekstrakte Edilmiş Yağda Acılık

Tüm Gıdalar (yağı ekstrakte edilebilen)

TS 2589

Ergot Tayini

Hububat Ürünleri

AACC 42-56/TS 2974

Enerji ve Karbonhidrat

Tüm Gıdalar

FAO 77

Etanol Tayini

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 1594 ISO 2448

Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde ve Kül

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Formol Sayısı

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS EN 1133

H. Cevizi ve Hurma Çekirdeği Yağı

Çikolata

TS 7800

Ham Seluloz

Tüm Gıdalar

TS 6932

HCl'de Çözünmeyen Kül

Baharat ve Baharat Karışımları

AOAC 941.12

Bisküvi

TS 2383

Çay

AOAC 920.100

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 1128 ISO 763

Kakao ve Kakao Ürünleri

TS 3076-1

Ekmek

TS 5000

Hidroksiprolin

Et ve Et Ürünleri

NMKL 127

HMF

Bal

AOAC 980.23

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 6178

İnvert Şeker Tayini

Bal

TS 3036

İyot Miktarı

Yemeklik Tuz

TS 933

İyot Sayısı

Katı ve Sıvı Yağlar

TS 4961 ISO 3961

Kafein Tayini

Gazlı Alkolsüz İçecekler

TS 4080

Çay ve Kahve Ürünleri

AOAC 925.17/ 950.40/965.25

Kakao ve Süt Yağı

Çikolata

TS 7800

Kinin Tayini

Gazlı Alkolsüz İçecekler

TS 4080

Kreatin

Et ve Et Ürünleri

TS 7440

Kuru Gluten

Un

TS 4178

Kül Tayini

Tüm Gıdalar

NMKL 128

Kül Tayini

Tüm Gıdalar

AOAC 900.02/ 950.14/ 945.28/

940.26/ 945.63/ 940.12/ 920.181/

920.138/ 920.100/ 925.51/ 920.138/

920.54/ 920.48/ 920.67/ 938.08/

969.36/ 920.131/ 920.93

Kül Tayini

Katı ve Sıvı Yağlar

TS 6399

Kükürt Dioksit Tayini

Bira

AOAC 963.11

Şarap ve Sirke

TS 522

Tüm Gıdalar

NMKL 18

Külde Alkalilik

Kakao ve Kakao Ürünleri

TS 3076-1

Külde Tuz

Ekmek

TS 5000

Maya Kuvveti

Peynir Mayası

TS 3844

Mineral Yağ Aranması

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Mono Sodyum Glutamat

Tüm Gıdalar

NMKL 138/TS6811 ISO 4134

Nişasta Miktarı Tayini

Et ve Et Ürünleri

TS 6812

Çikolata

TS 7800/522

Nitrat-Nitrit Tayini

Gazlı Alkolsüz İçecekler

TS 4080

Bebek Maması

AOAC 993.03

Et, Meyve, Sebze ve ürünleri

TS 3137/3138 TS EN 12014-7

Tüm Gıdalar

FAO 14/2

Pastörizasyon Kontrolü

Tereyağı

TS 1331

Peroksit Sayısı

Katı ve Sıvı Yağlar

TS 4964 ISO 3960

Protein

Tüm Gıdalar

NMKL 6/ AOAC 2001.11/ 997.09/

979.09/ 970.22/ 920.70/ 920.152

Reichert Meissl Sayısı

Tereyağı

TS 1331

Sabun Tayini

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Sabunlaşma Sayısı

Katı ve Sıvı Yağlar

TS 4962 ISO 3657

Sabunlaşmayan Madde

Katı ve Sıvı Yağlar

TS 4963

Saflık Analizleri

Gıda Katkılar

FCC,4th edition

Sakarin Tayini

Alkolsüz İçecekler

AOAC 934.04

Tüm Gıdalar

AOAC 973.29

Sakkaroz

Bal

TS 3036

Salisilik Asit Tayini

Tüm Gıdalar

NMKL 3

Saponin

Tahin Helvası

TS 2590

Siklomat Tayini

Tüm Gıdalar

NMKL 123

Sorbik Asit Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

AOAC 974.10

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 6473

Su ve Yağ Tayini

Bitkisel Margarin

TS 2812

Suda Çözünen Külün Alkaliliği

Çeşitli Gıdalar

AOAC 900.02/ 950.14/ 940.12/

920.187/ 920.181/ 920.100/ 920.93

Suda Çözünmeyen Külün Alkaliliği

Çeşitli Gıdalar

AOAC 900.02/ 950.14/ 940.12/ 920.187/ 920.100

Susam Yağı ve Tahin Helvası Miktarı

Tahin Helvası

TS 2590

Suya Geçen Madde

Makarna

TS 1620

Sülfat

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS EN 1142

Şarap ve Sirke

AOAC 955.26/930.35

Yemeklik Tuz

TS 933

Sülfat Külü

Sıvı ve Katı Ürünler

FCC 751

Çeşitli Gıdalar

AOAC 900.02/945.63

Süt Yağı

Yoğurt

TS 1330

Ticari Glikoz Aranması

Bal

TS 3036

Titanyum Dioksit Tayini

Peynir

AOAC 973.36

Titre Edilebilir Asitlik

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 1125 ISO 750

Süt Tozu

TS 4679

Şarap

AOAC 962.12

Yoğurt

TS 1330

Toplam Asit

Kavrulmuş Kahve

AOAC 920.92

Sos çeşitleri

AOAC 935.57

Uçucu Yağ

Meyve ve Sebze Ürünleri

AOAC 944.06

Toplam Şeker ve İnvert Şeker Tayini

Akide Şekeri

TS 7780

Domates Salçası

TS 1466

Toplam Kül ve Suda Çözünmeyen Külün Alkaliliği

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 6177

Tuz

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 5665

Makarna

TS 1620

Şarap

AOAC 966.10

Deniz Ürünleri

AOAC 937.09

Hazır Kuru Çorba

TS 3190

Bitkisel Margarin

TS 2812

Bebek Maması

TS 10948/ AOAC 986.26

Tereyağı

AOAC 960.29

Et ve Et Ürünleri

AOAC 935.47

Sofralık Zeytin

TS 774

Yemeklik Tuz

TS 933

Peynir

TS 4708 ISO 5943

Salamura Zeytin

TS 774

Çerezler Kuruyemişler

AOAC 950.52

Ekmek

TS 5000

Yağ

Et ve Et Ürünleri

TS 1745 ISO 1444

Çeşitli Gıdalar

NMKL 160

Tereyağı

AOAC 938.06

Kakao ve Kakao Ürünleri

AOAC 963.15

Nişasta

TS 6180 ISO 3947

Süt ve Bebek Maması

AOAC 989.05/986.25

Süt ve Süt Ürünleri

AOAC 989.05

Süt

NMKL 40

Yağ Asitliği

Öğütülmüş Tahıl Ürünleri

TS 6179 ISO 7305

UV Absorbans

Katı ve Sıvı Yağlar

TS 5051 ISO 3656

Yağsız Kakao Kütlesi Tayini

Kakao ve Kakao Ürünleri

AOAC 931.05

Yağsız Kakao Kütlesi ve Teobromin Tayini

Çikolata

TS 7800

Yaş Gluten

Un

TS 4179

Yumurta Miktarı

Soslar

TS 7437

Tuz Hariç Kül

Ekmek

TS 5000

Uçucu Asit

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 6473

Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı

Baharat ve Çeşniler

TS 2137 ISO 1108

Alüminyum (Al)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Arsenik (As)

Tüm Gıdalar

NMKL 166

Kalsiyum (Ca)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Kadmiyum (Cd)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Kobalt (Co)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Krom (Cr)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Bakır (Cu)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Demir (Fe)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Civa (Hg)

Tüm Gıdalar

NMKL 170

Potasyum (K)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Mağnezyum (Mg)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Mangan (Mn)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Sodyum (Na)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Kurşun (Pb)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Kalay (Sn)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Selenyum (Se)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Talyum (Tl)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Çinko (Zn)

Tüm Gıdalar

NMKL 161

Fosfor

Bebek Maması

AOAC 986.24

Nişasta ve Nişasta ürünleri

TS 7967 EN ISO 3946

Tüm Gıdalar

NMKL 57

Toplam Ağır Metal

Tüm Gıdalar

TS 8225

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin

Yağlı Tohumlar, Kuruyemişler ve Kuruyemiş İçeren Gıdalar (Kuru Meyve-Baklagil İhtiva Edenler Hariç)

AOAC 991.31

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin

Kırmızı Pul Biber, Kurutulmuş Meyveler ve Kuruyemişler (Baklagil İhtiva Edenler Hariç)

AOAC 999.07

Bakır (Cu) Tayini

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS 770 ISO 777

Demir (Fe) Tayini

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS 776 ISO 779

Görsel Muayene

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS 10654

Gramaj Tayini

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS 3122 EN ISO 536

Kadmiyum (Cd) ve Krom (Cr) Tayini

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS EN 12498

Kalsiyum (Ca) Tayini

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS 728 ISO 777

Kurşun (Pb) Tayini

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS EN 12498

Kül Tayini 525oC

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS 1683 ISO 1762

Kül Tayini 900oC

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS 1302 ISO 2144

Rutubet Tayini

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS 1301 EN 20287

Sıcak Su Ekstraktı

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS EN 647

Soğuk Su Ekstraktı

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS EN 645

Titanyum Dioksit Tayini

Gıda İle Temas Eden Kağıt Esaslı Materyaller

TS ISO 5647

Kurşun ve Kadmiyum Tayini

Gıda İle Temas Eden Seramik/Porselen Materyaller

NMKL 94

Termotolerant Campylobacter Spp Aranması

Tüm Gıdalar ve Yemler

TS EN ISO 10272-1

Okratoksin A

Bira

Application note for analysis of

ochratoxin A in beer Ref. No:A14-P14.V4

Okratoksin A

Türk Kahvesi

AOAC 2000.09

Okratoksin A

Kuru Üzüm

Application note for analysis of

ochratoxin A in dried fruit Ref. No:A14-P14.V4

Okratoksin A

Beyaz Şarap

Application note for analysis of

ochratoxin A in wine Ref. No:A14-P14.V4

Okratoksin A

Kırmızı Şarap

Application note for analysis of

ochratoxin A in wine Ref. No:A14-P14.V4

Okratoksin A

Buğday Unu

Application note for analysis of

ochratoxin A in cereal Ref. No:A14-P14.V4

Benzoik ve Sorbik Asit Tayini

Tüm Gıdalar

NMKL 124,1997

Okratoksin A Tayini

Mısır Cornflakes

R-Biopharm Ref. No:A1-P14.V3

Okratoksin A Tayini

Çözünebilir Kahve

R-Biopharm Coffee Ochratoxin

A Extraction Method Ref. No:A1-P14.V7

Bisphenol A (BPA)

Çocuklar için kullanım ve bakım eşyaları çatal-bıçak ve mama eşyaları

TS EN 14732, Aralık 2004

Toplam Proteindeki Bağ Doku Oranı-Kıyma

Et ve Et Ürünleri

NMKL 127

TS 6236 ISO 3496/1997

NMKL 6

TS 11566/2003

Kurşun (Pb) Tayini

Şarap

OIV (The International

Organizasation of Vine and Wine)

Rutubet (Nem), Toplam Kuru Madde   ve Yağsız Kuru Madde Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

AOAC 990.19, TS 1329,

TS EN ISO 5534, TS 1330

Yağ Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

TS 3046, TS 8189, TS 1330

Kül Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

NMKL 173

Kül Tayini

Hububat ve Hububat Ürünleri

NMKL 173

Etil Alkol Tayini

Alkollü ve Alkolsüz İçecekler

AOAC 984.14