Helal Gıda
<

İslam ülkelerinde, gıda ürünlerde aranan helal olma özelliklerine bağlı olarak yapılan mikrobiyolojik, kimyasal ,fiziksel analizler laboratuarımız da yapılmaktadır.

 

Deney Alanı

Deney Adı

Deney Metodu

Akreditasyon

Helal Gıda Analizleri

GDO

DNA İzolasyonu

Genomic DNA Extraction Kit Yöntemi
ISO 21571

Real Time PCR Yöntemi Kullanılarak
Genetik Modifiye Organizmaların Kalitatif Tespiti

GMO Screen Kit Yöntemi
ISO 21569 / ISO24276

SOYA ARANMASI

Genetik Yapısı Değiştirilmiş Soyada MON 89788 Tip Belirlenmesi

EURL Soya MON 89788 Tipi Miktar Tayini Metotu (CRLVL05/06VP)
ISO 21569 / ISO 24276

Genetik Yapısı Değiştirilmiş Soyada MON 89788 Miktar Tayini

EURL Soya MON 89788 Tipi Miktar Tayini Metotu (CRLVL05/06VP)
ISO 21569 / ISO 24276

ET - TÜR TAYİNİ

Et ve Et Ürünlerinde

Et ve Et Ürünlerinde At ve Eşek Etinin Saptanması

Et ve Et Ürünlerinde

Et ve Et Ürünlerinde Tavuk ve Hindi Etinin Saptanması

Et ve Et Ürünlerinde

Et ve Et Ürünlerinde Domuz Etinin Saptanması

Pestisit

Çeşitli Ürünlerde

İlgili Standart

 

Etil Alkol

MSG ( Monosodyum Glutamat )

 

Suni Boya Aranması

 

Antibiyotik Aranması

 

C13 Şekerleri

 

Bitkisel Yağ Aranması

 

Yağ Asitleri Kompozisyonu

 

Aflatoksin B1 - Toplam Aflatoksin

Ağır Metal Analizleri

Jelatin Aranması

 

Nitrit

 

Nitrat

 

Sorbik Asit

Benzoik Asit

Nişasta Aranması

 

Mikrobiyolojik Analizler

Okratoksin A