Fiziksel ve Kimyasal
<

Mevzuat Yönetmeliklerinde, TGK Ürün Tebliğlerinde, uluslararası ve Türk Standartlarında belirtilen kalite, bulaşanlar, katkı, kalıntı, mineral ve formülasyon analizleri ulusal ve uluslararası geçerliliği olan metotlarla laboratuvarımızda gerçekleştirilmektedir;

  • Fiziksel Analizler: Organoleptik Muayeneler (renk, koku, görünüm vb.), Yabancı madde (ürünün içinde o ürünü temsil etmeyen yabancı sap, dal parçaları, kirlilik vb.) Sınıf Özellikleri Analizleri, Rutubet, Kuru Madde, Briks, Kırılma İndisi…
  • Yaş Kimya Analizleri: Kül, Protein, Şeker, Yağ, Asitlik, Tuz, Diyet Lifi, Karbonhidrat, Etiket Bilgisi, Enerji Sayısı…
  • Toksin Analizleri: Toksik etki yaratan Mikotoksin (Aflotoksin B1/Toplam Aflotoksin), Okrotoksin A, Deoksinivalenol, Zearanelon, Fumonisin, Histamin…
  • Katkı ve Kalıntı Analizleri: Koruyucu Katkı Maddeleri (Sorbik-Benzoik Asit, Kükürtdüoksit vb.), Yapay Boyar Madde Tayini, Ağır Metal Ve Mineral Analizleri (Arsenik, Kurşun, Cıva, Kadmiyum, Kalay Kalsiyum vb.) …

 

Analiz Adı

Metodun Kapsadığı Ürün/ Ürün Grubu

Kullanılan Teknik

Analiz Türü

Ambalaj Muayenesi

Nişasta

Fiziksel

Kalitatif

Ayrılabilen Çeşni Miktarı

Bisküvi

Fiziksel

Kantitatif

Beyaz Tane

Bulgur

Fiziksel

Kalitatif

Bin Dane Tayini

Susam

Fiziksel

Kantitatif

Bin Dane Tayini

Tahıl ve Baklagiller

Fiziksel

Kantitatif

Çözünebilme Oranı

Süt Tozu

Fiziksel

Kantitatif

Doldurma Oranı

Konserveler

Fiziksel

Kantitatif

Fiziksel Özellikler

Kutulanmış Balık Konserveleri

Fiziksel

Kalitatif

Gam Miktarı

Sakız

Fiziksel

Kantitatif

Granül Büyüklüğü Tayini

Nişasta

Fiziksel

Kantitatif

Hacim Genişlemesi

Dondurma

Fiziksel

Kantitatif

Hafif Taneler Tayini

Tane Karabiber

Fiziksel

Kantitatif

İncelik Tayini

Toz Kakao

Fiziksel

Kantitatif

Kızıl Tane Tayini

Bulgur

Fiziksel

Kalitatif

Meyve Oranı Tayini

Reçel ve Marmelat

Fiziksel

Kantitatif

Meyve Oranı Tayini

Akide Şekeri

Fiziksel

Kantitatif

Mineral Safsızlık İçeriği

Meyve Sebze Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

Net Kütle

Dondurulmuş Deniz Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

Nem (Rutubet) Tayini

Çeşitli Gıda

Fiziksel

Kantitatif

Nem (Rutubet) Tayini

Kakao ve Kakao Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

Nem (Rutubet) Tayini

Baharatlar

Fiziksel

Kantitatif

Nem (Rutubet) Tayini

Meyve Sebze Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Bira

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Et ve Et Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Konserveler ve İşlenmiş Ürünler

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Kakao ve Kakao Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Meyve Sebze Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Şarap

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Un ve Unlu Ürünler

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Sıvı Ürünler

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Üzüm Pekmezi

Fiziksel

Kantitatif

Sınıf Özellikleri

Çekirdek Kakao

Fiziksel

Kalitatif

Siyah Leke Tayini

Salça

Fiziksel

Kantitatif

Soğuk Suda Çözünen Ekstrakt

Baharat ve Baharat Karışımları

Fiziksel 

Kantitatif

Su Ekstraktı

Çay

Fiziksel

Kantitatif

Suda Çözünen Kuru Madde

Salça

Fiziksel

Kantitatif

Duyusal Muayene

(Görünüş, Tat, Koku, Renk)

Ayran

Fiziksel

Kalitatif

Bebe Bisküvisi

Fiziksel

Kalitatif

Beyaz Peynir

Fiziksel

Kalitatif

Bitkisel Margarin

Fiziksel

Kalitatif

Makarna

Fiziksel

Kalitatif

Öğütülmüş Kakao

Fiziksel

Kalitatif

Bal

Fiziksel

Kalitatif

Tereyağı

Fiziksel

Kalitatif

Yoğurt

Fiziksel

Kalitatif

Şarap

Fiziksel

Kalitatif

Glikoz Şurubu

Fiziksel

Kalitatif

Duyusal Muayene

(Görünüş, Tat, Koku, Renk)

Kaşar Peyniri

Fiziksel

Kalitatif

Fındık Ezmesi

Fiziksel

Kalitatif

Dondurma

Fiziksel

Kalitatif

Hazır Kuru Çorba

Fiziksel

Kalitatif

Domates Salçası

Fiziksel

Kalitatif

Susam

Fiziksel

Kalitatif

Soya Fasulyesi

Fiziksel

Kalitatif

Nişasta

Fiziksel

Kalitatif

Jöle Şekerleme

Fiziksel

Kalitatif

Boza

Fiziksel

Kalitatif

Sirke

Fiziksel

Kalitatif

Tahin

Fiziksel

Kalitatif

Lokum

Fiziksel

Kalitatif

Yemeklik Tuz

Fiziksel

Kalitatif

Pekmez

Fiziksel

Kalitatif

Alkollü İçkiler ve Likörler

Fiziksel

Kalitatif

Alkolsüz İçecekler

Fiziksel

Kalitatif

Bisküvi

Fiziksel

Kalitatif

Distile Alkollü İçkiler

Fiziksel

Kalitatif

Konserveler

Fiziksel

Kalitatif

Tahin Helvası

Fiziksel

Kalitatif

Sofralık Zeytin

Fiziksel

Kalitatif

Tüm Gıda

Fiziksel

Kalitatif

Bitkisel Sıvı Yağlı Barbunya Konservesi

Fiziksel

Kalitatif

Patates Cipsi

Fiziksel

Kalitatif

Çiğ Çekirdek Kahve

Fiziksel

Kalitatif

Ekmek

Fiziksel

Kalitatif

Çikolata

Fiziksel

Kalitatif

Süzme Ağırlığı

Konserve Gıda

Fiziksel

Kantitatif

Süzme Ağırlığı

Sofralık Zeytin

Fiziksel

Kantitatif

Tane İrilik Derecesi Tespiti

Sofralık Zeytin

Fiziksel

Kantitatif

Yağsız Katı/Kuru Madde

Çiğ Süt

Fiziksel

Kantitatif

Yabancı Madde

Baharatlar

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Çay

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Bal

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Glikoz Şurubu

Fiziksel

Kantitatif

Yabancı Madde

Hububat Ürünleri

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Jelatin

Fiziksel

Kantitatif

Yabancı Madde

Kabuklu Kuruyemişler

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Konserve Gıdalar

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Reçel ve Marmelat

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Salça

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Şeker

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Şurup Melas ve Bal

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Susam

Fiziksel

Kantitatif

Yabancı Madde

Süt ve Süt Ürünleri

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Meyve Sebze Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

Yabancı Madde

Çiğ Çekirdek Kahve

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Nişasta

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Tahin

Fiziksel

Kalitatif

Yabancı Madde

Tüm Gıda

Fiziksel 

Kalitatif 

Yabancı Madde

Gıda Katkı Maddeleri

Fiziksel

Kantitatif

Alkol ve Yoğunluk Tayini

Alkollü İçkiler

Distilasyon / Piknometre

Kantitatif 

Asit Sayısı (Değeri) ve Asitlik Tayini

Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar,

Ekstrakte Edilmiş Yağ

Titrimetrik

Kantitatif 

Asitlik

Salamura Suyu

Titrimetrik

Kantitatif

Asitlik

Tarhana

Titrimetrik

Kantitatif

Asitlik

İrmik

Titrimetrik

Kantitatif

Asitlik

Gıda Katkı Maddeleri

Titrimetrik

Kantitatif

Asitlik

Ekmek

Titrimetrik

Kantitatif

Boya Aranması

Tüm Gıda, Gıda Katkı Maddeleri

Kimyasal

Kalitatif

Çemen Oranı

Pastırma

Titrimetrik/

Gravimetrik

Kantitatif

Diyet Lifi

Tüm Gıda

Enzimatik/ Gravimetrik

Kantitatif

Enerji ve Karbonhidrat

Tüm Gıda

Hesaplama ile

Kantitatif

Ham Selüloz

Tüm Gıda

Gravimetrik

Kantitatif

HCl'de Çözünmeyen Kül

Baharat ve Baharat Karışımları

Kül Fırını

Kantitatif

HCl'de Çözünmeyen Kül

Bisküvi

Kül Fırını

Kantitatif

HCl'de Çözünmeyen Kül

Çay

Kül Fırını

Kantitatif

HCl'de Çözünmeyen Kül

Meyve ve Sebze Ürünleri

Kül Fırını

Kantitatif

HCl'de Çözünmeyen Kül

Kakao ve Kakao Ürünleri

Kül Fırını

Kantitatif

HCl'de Çözünmeyen Kül

Ekmek

Titrimetrik/

Gravimetrik

Kantitatif

Toplam Kül Tayini

Tüm Gıda

Kül Fırını

Kantitatif

Kükürt Dioksit Tayini

Şarap

Titrimetrik

Kantitatif

Kükürt Dioksit Tayini

Gıda Katkı Maddeleri ve Tüm Gıda (Yapısında Doğal Olarak SO2 Bulunan Soğan, Sarımsak, Lahana, Pırasa, Karnabahar, Brokoli Gibi Ürünler Hariç)

Titrimetrik/ Gravimetrik

Kantitatif

Külde Alkalilik

Kakao ve Kakao Ürünleri

Titrimetrik

Kantitatif

Nişasta Miktarı Tayini

Et ve Et Ürünleri

Titrimetrik

Kantitatif

Nitrat-Nitrit Tayini

Et ve Et Ürünleri

UV-Vis Spec.

Kantitatif

Peroksit Değeri/Sayısı Tayini

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar, Ekstrakte Edilmiş Yağ

Titrimetrik

Kantitatif

Protein /Azot Tayini

Tüm Gıda

Kjeldahl Yöntemi

Kantitatif

Sabun Miktarı Tayini

Yemeklik Bitkisel Yağlar

Titrimetrik

Kantitatif

Sabunlaşma Sayısı

Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar

Titrimetrik

Kantitatif

Sabunlaşmayan Madde

Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar

Titrimetrik

Kantitatif

Saflık Kontrolü

Gıda Katkı Maddeleri

Titrimetrik

Kantitatif

Su ve Yağ Tayini

Bitkisel Margarin

Titrimetrik/ Gravimetrik

Kantitatif

Susam Yağı ve Tahin İçeriği Miktarı

Tahin Helvası

Soxhlet Ekstraksiyon

Kantitatif

Suya Geçen Madde

Makarna

Fiziksel

Kantitatif

Sülfatlandırılmış Kül

Sıvı ve Katı Ürünler, Gıda Katkı Maddeleri

Gravimetrik

Kantitatif 

Sülfatlandırılmış Kül

Çeşitli Gıda

Gravimetrik

Kantitatif

Titre Edilebilir Asitlik

Meyve ve Sebze Ürünleri

Titrimetrik

Kantitatif

Titre Edilebilir Asitlik

Şarap

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Şarap

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Deniz Ürünleri

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Hazır Kuru Çorba

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Bitkisel Margarin

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Sofralık Zeytin

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Salamura Zeytin

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Çerezler, Kuruyemişler

Titrimetrik

Kantitatif

Serbest Yağ Tayini

Et ve Et Ürünleri

Soxhlet Ekstraksiyon

Kantitatif

Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı

Baharat ve Çeşniler

Ekstraksiyon

Kantitatif

Arsenik (As)

Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri

Spektroskopik

Kantitatif

Kadmiyum (Cd)

Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri

Spektroskopik

Kantitatif

Civa (Hg)

Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri

Spektroskopik

Kantitatif

Kurşun (Pb)

Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri

Spektroskopik

Kantitatif

Kalay (Sn)

Tüm Gıda

Spektroskopik

Kantitatif

Fosfor

Tüm Gıda

Spektrofotometrik

Kantitatif

Toplam Ağır Metal

Gıda Katkı Maddeleri

 

Kalitatif

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin

Yağlı Tohumlar, Kuruyemişler ve Bunlardan Yapılmış Tüm Ürünler (Kuru Meyve-Baklagil İhtiva Edenler Hariç)

Kromatografik

Kantitatif

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin

Kırmızı Pul Biber, Kurutulmuş Meyveler ve Bunlardan Yapılmış Tüm Ürünler (Baklagil İhtiva Edenler Hariç)

Kromatografik

Kantitatif

Ani Sıcaklık Değişimine Dayanım

Gıda ile Temas Eden Cam Esaslı Materyaller

Fiziksel

Kalitatif

Kurşun ve Kadmiyum Tayini

Gıda ile Temas Eden Seramik/Porselen Materyaller

Spektroskopik

Kantitatif

Migrasyon Testleri-Genel/Spesifik

Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Materyaller

Gravimetrik

Kantitatif

Yapı Tayini

Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Materyaller,

Gıda ile Temas Eden Silikon, Kağıt/Karton Esaslı Madde ve Malzemeler

Spektroskopik

Kalitatif

Okratoksin A Tayini

Bira

Kromatografik

Kantitatif

Okratoksin A Tayini

Kuru Üzüm

Kromatografik

Kantitatif

Okratoksin A Tayini

Beyaz Şarap

Kromatografik

Kantitatif

Okratoksin A Tayini

Kırmızı Şarap

Kromatografik

Kantitatif

Benzoik ve Sorbik Asit Tayini

Tüm Gıda, Gıda Katkı Maddeleri

Kromatografik

Kantitatif

Okratoksin A Tayini

Çözünebilir Kahve

Kromatografik

Kantitatif

Bisphenol A (BPA)

Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Malzemeler

Kromatografik

Kantitatif

Toplam Migrasyon Analizi Kuru Gıdalar Modifiye Polifenilen Oksit (MPPO)

Gıda ile Temas Eden Tahta, Kâğıt ve Plastik Madde ve Materyaller

Gravimetrik

Kantitatif

Kurşun (Pb) Tayini

Şarap

Spektroskobik

Kantitatif

Rutubet (Nem), Toplam Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

Yağ Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

Gerber

Kantitatif

Etil Alkol Tayini

Alkollü ve Alkolsüz İçecekler

Kromatografik

Kantitatif

Deoksinivalenol Tayini

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Kromatografik

Kantitatif

Fumonisin Analizi

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Kromatografik

Kantitatif

Zearalenon Analizi

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Kromatografik

Kantitatif

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin Tayini

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Kromatografik

Kantitatif

Okratoksin A

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Kromatografik

Kantitatif

Metil Alkol

Alkollü İçecekler

Kromatografik

Kantitatif

Toplam Migrasyon Analizi

Tam Daldırma (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı)

Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Malzemeler

Gravimetrik

Kromatografik

Kantitatif

Toplam Migrasyon Analizi Torba Metodu (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı)

Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Malzemeler

Gravimetrik

Kromatografik

Kantitatif

Kinin Tayini

Alkolsüz İçecekler

Kromatografik

Kantitatif

Kafein Tayini

Alkolsüz İçecekler

Kromatografik

Kantitatif

Kafein Tayini

Çay ve Katı Haldeki Çözünebilir Çay

Kromatografik

Kantitatif

Kafein Tayini

Kahve

Kromatografik

Kantitatif

Sentetik Boyar Madde Miktarı Tayini

 

Allura Red ( E129), Amarant (E 123), Azorubin (Karmosin) (E 122), Brillant Blue (E 133), Eritrosin (E127), İndigotin (İndigo Karmin) (E 132), Koşineal (Karminik Asit) (Karminler) (E 120), Kurkumin (E 100), Patent Blue (E 131), Ponceau 4R (E 124), Quinoline Yellow (E 104), Acid Red 2G (E 128), Sunset Yellow (Orange Yellow) (E 110), Tartrazin (E 102), Brilliant Black (E 151), Acid Green (Green S) (E 142)

 

Gıda

Kromatografik

Kantitatif

Element Tayini

 

Kobalt (Co), Bakır (Cu), Demir (Fe), Mangan (Mn), Çinko (Zn), Alüminyum (Al), Baryum (Ba), Lityun (Li), Nikel (Ni)

Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Malzemeler

Spektroskopik

Kantitatif

Asitlik

Süt ve Süt Ürünleri

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Tereyağı

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Et ve Et Ürünleri

Titrimetrik

Kantitatif

Toplam Şeker ve İnvert Şeker Tayini

Tüm Gıda

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Titrimetrik

Kantitatif

Histamin Miktar Tayini

Tüm Su Ürünlerinde (Dondurulmuş, Taze Soğutulmuş, Konserve, Kabuklu)

Kromatografik

(HPLC-DAD)

Kantitatif

PHB (Metil-Etil ve Propil Parahidroksibenzoat) Tayini

Gıda, Gıda Katkı Maddeleri

Kromatografik

Kantitatif

Kalsiyum Tayini

Et ve Et Ürünleri

Spektroskopik

Kantitatif

Yağ Asitleri Kompozisyonu

Bitkisel, Hayvansal ve Ekstrakte Edilen Yağ

Kromatografik

Kantitatif

Tuz Tayini

Domates Salçası

Titrimetrik

Kantitatif

Toplam Yağ Tayini

Tüm Gıdalar (Yağlı Tohumlar Dahil)

Soxhelet - Gravimetrik

Kantitatif

Okratoksin A Tayini

Çekirdek Kahve, Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve

Kromatografik

Kantitatif

Rutubet Tayini

Çikolata ve Çikolata Çeşitleri

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Baklagiller

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Hazır Kuru Çorbalar ve Nişasta

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

İnsan Tüketimine Sunulan Şekerler

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet ve Uçucu Madde Tayini

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Bitkisel Çay

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Çözünebilir Kahve

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Çekirdek Kahve

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet ve Uçucu Madde Tayini

Yağlı Tohumlar

Fiziksel

Kantitatif

Yabancı Madde ve Kusurlu Taneler Tayini

Çekirdek Kahve, Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve

Fiziksel

Kalitatif

Böcek, Kemirici Hayvan ve Kalıntıları Tayini

Çekirdek Kahve

Fiziksel

Kalitatif

pH Tayini

Çözünebilir Kahve

Potansiyometrik

Kantitatif

Rutubet Tayini

Et ve Et Ürünleri

Fiziksel

Kantitatif

Süt Yağı Tayini

Tereyağı

Gravimetrik

Kantitatif

Rutubet ve Kurumadde Tayini / Toplam Katı Madde Miktarı Tayini

Dondurma ve Dondurma Çeşitleri

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet ve Kurumadde Tayini

Lokum ve Lokum Çeşitleri

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet ve Kurumadde Tayini

Tahin Helvası ve Çeşitleri

Fiziksel

Kantitatif