Mevzuat Yönetmeliklerinde, TGK Ürün Tebliğlerinde, uluslararası ve Türk Standartlarında belirtilen kalite, bulaşanlar, katkı, kalıntı, mineral ve formülasyon analizleri ulusal ve uluslararası geçerliliği olan metotlarla laboratuvarımızda gerçekleştirilmektedir;
Analiz Adı |
Metodun Kapsadığı Ürün/ Ürün Grubu |
Kullanılan Teknik |
Analiz Türü |
Ambalaj Muayenesi |
Nişasta |
Fiziksel |
Kalitatif |
Ayrılabilen Çeşni Miktarı |
Bisküvi |
Fiziksel |
Kantitatif |
Beyaz Tane |
Bulgur |
Fiziksel |
Kalitatif |
Bin Dane Tayini |
Susam |
Fiziksel |
Kantitatif |
Bin Dane Tayini |
Tahıl ve Baklagiller |
Fiziksel |
Kantitatif |
Çözünebilme Oranı |
Süt Tozu |
Fiziksel |
Kantitatif |
Doldurma Oranı |
Konserveler |
Fiziksel |
Kantitatif |
Fiziksel Özellikler |
Kutulanmış Balık Konserveleri |
Fiziksel |
Kalitatif |
Gam Miktarı |
Sakız |
Fiziksel |
Kantitatif |
Granül Büyüklüğü Tayini |
Nişasta |
Fiziksel |
Kantitatif |
Hacim Genişlemesi |
Dondurma |
Fiziksel |
Kantitatif |
Hafif Taneler Tayini |
Tane Karabiber |
Fiziksel |
Kantitatif |
İncelik Tayini |
Toz Kakao |
Fiziksel |
Kantitatif |
Kızıl Tane Tayini |
Bulgur |
Fiziksel |
Kalitatif |
Meyve Oranı Tayini |
Reçel ve Marmelat |
Fiziksel |
Kantitatif |
Meyve Oranı Tayini |
Akide Şekeri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Mineral Safsızlık İçeriği |
Meyve Sebze Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Net Kütle |
Dondurulmuş Deniz Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Nem (Rutubet) Tayini |
Çeşitli Gıda |
Fiziksel |
Kantitatif |
Nem (Rutubet) Tayini |
Kakao ve Kakao Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Nem (Rutubet) Tayini |
Baharatlar |
Fiziksel |
Kantitatif |
Nem (Rutubet) Tayini |
Meyve Sebze Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Bira |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Et ve Et Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Konserveler ve İşlenmiş Ürünler |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Kakao ve Kakao Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Meyve Sebze Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Şarap |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Un ve Unlu Ürünler |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Sıvı Ürünler |
Fiziksel |
Kantitatif |
pH Tayini |
Üzüm Pekmezi |
Fiziksel |
Kantitatif |
Sınıf Özellikleri |
Çekirdek Kakao |
Fiziksel |
Kalitatif |
Siyah Leke Tayini |
Salça |
Fiziksel |
Kantitatif |
Soğuk Suda Çözünen Ekstrakt |
Baharat ve Baharat Karışımları |
Fiziksel |
Kantitatif |
Su Ekstraktı |
Çay |
Fiziksel |
Kantitatif |
Suda Çözünen Kuru Madde |
Salça |
Fiziksel |
Kantitatif |
Duyusal Muayene (Görünüş, Tat, Koku, Renk) |
Ayran |
Fiziksel |
Kalitatif |
Bebe Bisküvisi |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Beyaz Peynir |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Bitkisel Margarin |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Makarna |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Öğütülmüş Kakao |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Bal |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Tereyağı |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Yoğurt |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Şarap |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Glikoz Şurubu |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Duyusal Muayene (Görünüş, Tat, Koku, Renk) |
Kaşar Peyniri |
Fiziksel |
Kalitatif |
Fındık Ezmesi |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Dondurma |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Hazır Kuru Çorba |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Domates Salçası |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Susam |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Soya Fasulyesi |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Nişasta |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Jöle Şekerleme |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Boza |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Sirke |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Tahin |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Lokum |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Yemeklik Tuz |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Pekmez |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Alkollü İçkiler ve Likörler |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Alkolsüz İçecekler |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Bisküvi |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Distile Alkollü İçkiler |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Konserveler |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Tahin Helvası |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Sofralık Zeytin |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Tüm Gıda |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Bitkisel Sıvı Yağlı Barbunya Konservesi |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Patates Cipsi |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Çiğ Çekirdek Kahve |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Ekmek |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Çikolata |
Fiziksel |
Kalitatif |
|
Süzme Ağırlığı |
Konserve Gıda |
Fiziksel |
Kantitatif |
Süzme Ağırlığı |
Sofralık Zeytin |
Fiziksel |
Kantitatif |
Tane İrilik Derecesi Tespiti |
Sofralık Zeytin |
Fiziksel |
Kantitatif |
Yağsız Katı/Kuru Madde |
Çiğ Süt |
Fiziksel |
Kantitatif |
Yabancı Madde |
Baharatlar |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Çay |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Bal |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Glikoz Şurubu |
Fiziksel |
Kantitatif |
Yabancı Madde |
Hububat Ürünleri |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Jelatin |
Fiziksel |
Kantitatif |
Yabancı Madde |
Kabuklu Kuruyemişler |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Konserve Gıdalar |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Reçel ve Marmelat |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Salça |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Şeker |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Şurup Melas ve Bal |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Susam |
Fiziksel |
Kantitatif |
Yabancı Madde |
Süt ve Süt Ürünleri |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Meyve Sebze Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Yabancı Madde |
Çiğ Çekirdek Kahve |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Nişasta |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Tahin |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Tüm Gıda |
Fiziksel |
Kalitatif |
Yabancı Madde |
Gıda Katkı Maddeleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Alkol ve Yoğunluk Tayini |
Alkollü İçkiler |
Distilasyon / Piknometre |
Kantitatif |
Asit Sayısı (Değeri) ve Asitlik Tayini |
Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar, Ekstrakte Edilmiş Yağ |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Asitlik |
Salamura Suyu |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Asitlik |
Tarhana |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Asitlik |
İrmik |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Asitlik |
Gıda Katkı Maddeleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Asitlik |
Ekmek |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Boya Aranması |
Tüm Gıda, Gıda Katkı Maddeleri |
Kimyasal |
Kalitatif |
Çemen Oranı |
Pastırma |
Titrimetrik/ Gravimetrik |
Kantitatif |
Diyet Lifi |
Tüm Gıda |
Enzimatik/ Gravimetrik |
Kantitatif |
Enerji ve Karbonhidrat |
Tüm Gıda |
Hesaplama ile |
Kantitatif |
Ham Selüloz |
Tüm Gıda |
Gravimetrik |
Kantitatif |
HCl'de Çözünmeyen Kül |
Baharat ve Baharat Karışımları |
Kül Fırını |
Kantitatif |
HCl'de Çözünmeyen Kül |
Bisküvi |
Kül Fırını |
Kantitatif |
HCl'de Çözünmeyen Kül |
Çay |
Kül Fırını |
Kantitatif |
HCl'de Çözünmeyen Kül |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Kül Fırını |
Kantitatif |
HCl'de Çözünmeyen Kül |
Kakao ve Kakao Ürünleri |
Kül Fırını |
Kantitatif |
HCl'de Çözünmeyen Kül |
Ekmek |
Titrimetrik/ Gravimetrik |
Kantitatif |
Toplam Kül Tayini |
Tüm Gıda |
Kül Fırını |
Kantitatif |
Kükürt Dioksit Tayini |
Şarap |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Kükürt Dioksit Tayini |
Gıda Katkı Maddeleri ve Tüm Gıda (Yapısında Doğal Olarak SO2 Bulunan Soğan, Sarımsak, Lahana, Pırasa, Karnabahar, Brokoli Gibi Ürünler Hariç) |
Titrimetrik/ Gravimetrik |
Kantitatif |
Külde Alkalilik |
Kakao ve Kakao Ürünleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Nişasta Miktarı Tayini |
Et ve Et Ürünleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Nitrat-Nitrit Tayini |
Et ve Et Ürünleri |
UV-Vis Spec. |
Kantitatif |
Peroksit Değeri/Sayısı Tayini |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar, Ekstrakte Edilmiş Yağ |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Protein /Azot Tayini |
Tüm Gıda |
Kjeldahl Yöntemi |
Kantitatif |
Sabun Miktarı Tayini |
Yemeklik Bitkisel Yağlar |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Sabunlaşma Sayısı |
Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Sabunlaşmayan Madde |
Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Saflık Kontrolü |
Gıda Katkı Maddeleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Su ve Yağ Tayini |
Bitkisel Margarin |
Titrimetrik/ Gravimetrik |
Kantitatif |
Susam Yağı ve Tahin İçeriği Miktarı |
Tahin Helvası |
Soxhlet Ekstraksiyon |
Kantitatif |
Suya Geçen Madde |
Makarna |
Fiziksel |
Kantitatif |
Sülfatlandırılmış Kül |
Sıvı ve Katı Ürünler, Gıda Katkı Maddeleri |
Gravimetrik |
Kantitatif |
Sülfatlandırılmış Kül |
Çeşitli Gıda |
Gravimetrik |
Kantitatif |
Titre Edilebilir Asitlik |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Titre Edilebilir Asitlik |
Şarap |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Şarap |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Deniz Ürünleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Hazır Kuru Çorba |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Bitkisel Margarin |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Sofralık Zeytin |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Salamura Zeytin |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Çerezler, Kuruyemişler |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Serbest Yağ Tayini |
Et ve Et Ürünleri |
Soxhlet Ekstraksiyon |
Kantitatif |
Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı |
Baharat ve Çeşniler |
Ekstraksiyon |
Kantitatif |
Arsenik (As) |
Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri |
Spektroskopik |
Kantitatif |
Kadmiyum (Cd) |
Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri |
Spektroskopik |
Kantitatif |
Civa (Hg) |
Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri |
Spektroskopik |
Kantitatif |
Kurşun (Pb) |
Tüm Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri |
Spektroskopik |
Kantitatif |
Kalay (Sn) |
Tüm Gıda |
Spektroskopik |
Kantitatif |
Fosfor |
Tüm Gıda |
Spektrofotometrik |
Kantitatif |
Toplam Ağır Metal |
Gıda Katkı Maddeleri |
|
Kalitatif |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin |
Yağlı Tohumlar, Kuruyemişler ve Bunlardan Yapılmış Tüm Ürünler (Kuru Meyve-Baklagil İhtiva Edenler Hariç) |
Kromatografik |
Kantitatif |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin |
Kırmızı Pul Biber, Kurutulmuş Meyveler ve Bunlardan Yapılmış Tüm Ürünler (Baklagil İhtiva Edenler Hariç) |
Kromatografik |
Kantitatif |
Ani Sıcaklık Değişimine Dayanım |
Gıda ile Temas Eden Cam Esaslı Materyaller |
Fiziksel |
Kalitatif |
Kurşun ve Kadmiyum Tayini |
Gıda ile Temas Eden Seramik/Porselen Materyaller |
Spektroskopik |
Kantitatif |
Migrasyon Testleri-Genel/Spesifik |
Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Materyaller |
Gravimetrik |
Kantitatif |
Yapı Tayini |
Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Materyaller, Gıda ile Temas Eden Silikon, Kağıt/Karton Esaslı Madde ve Malzemeler |
Spektroskopik |
Kalitatif |
Okratoksin A Tayini |
Bira |
Kromatografik |
Kantitatif |
Okratoksin A Tayini |
Kuru Üzüm |
Kromatografik |
Kantitatif |
Okratoksin A Tayini |
Beyaz Şarap |
Kromatografik |
Kantitatif |
Okratoksin A Tayini |
Kırmızı Şarap |
Kromatografik |
Kantitatif |
Benzoik ve Sorbik Asit Tayini |
Tüm Gıda, Gıda Katkı Maddeleri |
Kromatografik |
Kantitatif |
Okratoksin A Tayini |
Çözünebilir Kahve |
Kromatografik |
Kantitatif |
Bisphenol A (BPA) |
Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Malzemeler |
Kromatografik |
Kantitatif |
Toplam Migrasyon Analizi Kuru Gıdalar Modifiye Polifenilen Oksit (MPPO) |
Gıda ile Temas Eden Tahta, Kâğıt ve Plastik Madde ve Materyaller |
Gravimetrik |
Kantitatif |
Kurşun (Pb) Tayini |
Şarap |
Spektroskobik |
Kantitatif |
Rutubet (Nem), Toplam Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde Tayini |
Süt ve Süt Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Yağ Tayini |
Süt ve Süt Ürünleri |
Gerber |
Kantitatif |
Etil Alkol Tayini |
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler |
Kromatografik |
Kantitatif |
Deoksinivalenol Tayini |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Kromatografik |
Kantitatif |
Fumonisin Analizi |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Kromatografik |
Kantitatif |
Zearalenon Analizi |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Kromatografik |
Kantitatif |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin Tayini |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Kromatografik |
Kantitatif |
Okratoksin A |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Kromatografik |
Kantitatif |
Metil Alkol |
Alkollü İçecekler |
Kromatografik |
Kantitatif |
Toplam Migrasyon Analizi Tam Daldırma (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı) |
Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Malzemeler |
Gravimetrik Kromatografik |
Kantitatif |
Toplam Migrasyon Analizi Torba Metodu (Yağlı Gıdalar-Zeytinyağı) |
Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Malzemeler |
Gravimetrik Kromatografik |
Kantitatif |
Kinin Tayini |
Alkolsüz İçecekler |
Kromatografik |
Kantitatif |
Kafein Tayini |
Alkolsüz İçecekler |
Kromatografik |
Kantitatif |
Kafein Tayini |
Çay ve Katı Haldeki Çözünebilir Çay |
Kromatografik |
Kantitatif |
Kafein Tayini |
Kahve |
Kromatografik |
Kantitatif |
Sentetik Boyar Madde Miktarı Tayini
Allura Red ( E129), Amarant (E 123), Azorubin (Karmosin) (E 122), Brillant Blue (E 133), Eritrosin (E127), İndigotin (İndigo Karmin) (E 132), Koşineal (Karminik Asit) (Karminler) (E 120), Kurkumin (E 100), Patent Blue (E 131), Ponceau 4R (E 124), Quinoline Yellow (E 104), Acid Red 2G (E 128), Sunset Yellow (Orange Yellow) (E 110), Tartrazin (E 102), Brilliant Black (E 151), Acid Green (Green S) (E 142)
|
Gıda |
Kromatografik |
Kantitatif |
Element Tayini
Kobalt (Co), Bakır (Cu), Demir (Fe), Mangan (Mn), Çinko (Zn), Alüminyum (Al), Baryum (Ba), Lityun (Li), Nikel (Ni) |
Gıda ile Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Malzemeler |
Spektroskopik |
Kantitatif |
Asitlik |
Süt ve Süt Ürünleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Tereyağı |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Et ve Et Ürünleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Toplam Şeker ve İnvert Şeker Tayini |
Tüm Gıda |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Histamin Miktar Tayini |
Tüm Su Ürünlerinde (Dondurulmuş, Taze Soğutulmuş, Konserve, Kabuklu) |
Kromatografik (HPLC-DAD) |
Kantitatif |
PHB (Metil-Etil ve Propil Parahidroksibenzoat) Tayini |
Gıda, Gıda Katkı Maddeleri |
Kromatografik |
Kantitatif |
Kalsiyum Tayini |
Et ve Et Ürünleri |
Spektroskopik |
Kantitatif |
Yağ Asitleri Kompozisyonu |
Bitkisel, Hayvansal ve Ekstrakte Edilen Yağ |
Kromatografik |
Kantitatif |
Tuz Tayini |
Domates Salçası |
Titrimetrik |
Kantitatif |
Toplam Yağ Tayini |
Tüm Gıdalar (Yağlı Tohumlar Dahil) |
Soxhelet - Gravimetrik |
Kantitatif |
Okratoksin A Tayini |
Çekirdek Kahve, Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve |
Kromatografik |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
Çikolata ve Çikolata Çeşitleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
Baklagiller |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
Hazır Kuru Çorbalar ve Nişasta |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
İnsan Tüketimine Sunulan Şekerler |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet ve Uçucu Madde Tayini |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
Bitkisel Çay |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
Çözünebilir Kahve |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
Çekirdek Kahve |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet ve Uçucu Madde Tayini |
Yağlı Tohumlar |
Fiziksel |
Kantitatif |
Yabancı Madde ve Kusurlu Taneler Tayini |
Çekirdek Kahve, Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve |
Fiziksel |
Kalitatif |
Böcek, Kemirici Hayvan ve Kalıntıları Tayini |
Çekirdek Kahve |
Fiziksel |
Kalitatif |
pH Tayini |
Çözünebilir Kahve |
Potansiyometrik |
Kantitatif |
Rutubet Tayini |
Et ve Et Ürünleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Süt Yağı Tayini |
Tereyağı |
Gravimetrik |
Kantitatif |
Rutubet ve Kurumadde Tayini / Toplam Katı Madde Miktarı Tayini |
Dondurma ve Dondurma Çeşitleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet ve Kurumadde Tayini |
Lokum ve Lokum Çeşitleri |
Fiziksel |
Kantitatif |
Rutubet ve Kurumadde Tayini |
Tahin Helvası ve Çeşitleri |
Fiziksel |
Kantitatif |