Etiket Bilgisi
<

Gıdanın etiketinde yer alan bilgiler gıdanın kimliğini oluşturur. Bu bilgilerin doğruluğundan gıdayı üreten, pazarlayan veya satan gıda işletmecileri sorumludur.

Gıda etiket bilgilerinde yer alacak Besin Öğeleri Laboratuvarımızda gerçekleştirilen nitel ve nicel kalite kontrol analizleri ile mevzuat uygunlukları yönünden değerlendirilir.

Analiz Adı

Metodun Kapsadığı Ürün/ Ürün Grubu

Orijinal Metot Kaynağı / Kaynakları

Kullanılan Teknik

Analiz Türü

 

Nem (Rutubet) Tayini

Çeşitli Gıda

AOAC 925.10/935.36/945.39/ 926.07/920.116/948.12/984.25/950.46 TS 1562/933/5000

Fiziksel

Kantitatif

Kakao ve Kakao Ürünleri

AOAC 931.04

Fiziksel

Kantitatif

Baharatlar

AOAC 986.21

Fiziksel

Kantitatif

Meyve Sebze Ürünleri

TS 1129 ISO 1026

Fiziksel

Kantitatif

pH Tayini

Bira

AOAC 945.10/945.27

Fiziksel

Kantitatif

Et ve Et Ürünleri

TS 3136 ISO 2917

Fiziksel

Kantitatif

Konserveler ve İşlenmiş Ürünler

AOAC 981.12

Fiziksel

Kantitatif

Kakao ve Kakao Ürünleri

AOAC 970.21

Fiziksel

Kantitatif

Meyve Sebze Ürünleri

TS 1728 ISO 1842

Fiziksel

Kantitatif

Şarap

AOAC 960.19

Fiziksel

Kantitatif

Un ve Unlu Ürünler

AOAC 943.02/945.42/940.23

Fiziksel

Kantitatif

Sıvı Ürünler

FCC 11th Edition

Fiziksel

Kantitatif

Üzüm Pekmezi

TS 3792

Fiziksel

Kantitatif

Sınıf Özellikleri

Çekirdek Kakao

TS 3076-2 ISO 2451

Fiziksel

Kalitatif

Siyah Leke Tayini

Salça

TS 1466

Fiziksel

Kantitatif

Duyusal Muayene

(Görünüş, Tat, Koku, Renk)

Ayran

TS 6800

Fiziksel

Kalitatif

Bebe Bisküvisi

TS 12299

Fiziksel

Kalitatif

Beyaz Peynir

TS 591

Fiziksel

Kalitatif

Bitkisel Margarin

TS 2812

Fiziksel

Kalitatif

Makarna

TS 1620

Fiziksel

Kalitatif

Öğütülmüş Kakao

TS 3076-1

Fiziksel

Kalitatif

Bal

TS 3036

Fiziksel

Kalitatif

Tereyağı

TS 1331

Fiziksel

Kalitatif

Yoğurt

TS 1330

Fiziksel

Kalitatif

Şarap

AOAC 930.19

Fiziksel

Kalitatif

Glikoz Şurubu

TS 10752

Fiziksel

Kalitatif

Duyusal Muayene

(Görünüş, Tat, Koku, Renk)

Kaşar Peyniri

TS 3272

Fiziksel

Kalitatif

Fındık Ezmesi

TS 8371

Fiziksel

Kalitatif

Dondurma

TS 4265

Fiziksel

Kalitatif

Hazır Kuru Çorba

TS 3190

Fiziksel

Kalitatif

Domates Salçası

TS 1466

Fiziksel

Kalitatif

Susam

TS 311

Fiziksel

Kalitatif

Soya Fasulyesi

TS 9779

Fiziksel

Kalitatif

Nişasta

TS 2970

Fiziksel

Kalitatif

Jöle Şekerleme

TS 10929

Fiziksel

Kalitatif

Boza

TS 9778

Fiziksel

Kalitatif

Sirke

TS 1880 EN 13188

Fiziksel

Kalitatif

Tahin

TS 2589

Fiziksel

Kalitatif

Lokum

TS 8444

Fiziksel

Kalitatif

Yemeklik Tuz

TS 933

Fiziksel

Kalitatif

Pekmez

TS 3792

Fiziksel

Kalitatif

Alkollü İçkiler ve Likörler

AOAC 935.17

Fiziksel

Kalitatif

Alkolsüz İçecekler

AOAC 950.12

Fiziksel

Kalitatif

Bisküvi

TS 2383

Fiziksel

Kalitatif

Distile Alkollü İçkiler

AOAC 935.15

Fiziksel

Kalitatif

Konserveler

TS 2664

Fiziksel

Kalitatif

Tahin Helvası

TS 2590

Fiziksel

Kalitatif

Sofralık Zeytin

TS 774

Fiziksel

Kalitatif

Tüm Gıda

TS EN ISO 5492

Fiziksel

Kalitatif

Bitkisel Sıvı Yağlı Barbunya Konservesi

TS 2664

Fiziksel

Kalitatif

Patates Cipsi

TS 3628

Fiziksel

Kalitatif

Çiğ Çekirdek Kahve

TS 3117

Fiziksel

Kalitatif

Ekmek

TS 5000

Fiziksel

Kalitatif

Çikolata

TS 7800

Fiziksel

Kalitatif

Süzme Ağırlığı

Konserve Gıda

AOAC 968.30

Fiziksel

Kantitatif

Sofralık Zeytin

TS 774

Fiziksel

Kantitatif

Tane İrilik Derecesi Tespiti

Sofralık Zeytin

TS 774

Fiziksel

Kantitatif

Yağsız Katı/Kuru Madde

Yoğurt

TS 1330

Fiziksel

Kantitatif

Çiğ Süt

TS 1018

Fiziksel

Kantitatif

Yabancı Madde

Baharatlar

AOAC 960.51/970.67

Fiziksel

Kalitatif

Çay

AOAC 960.51/970.67

Fiziksel

Kalitatif

Bal

TS 3036

Fiziksel

Kalitatif

Glikoz Şurubu

TS 10752

Fiziksel

Kantitatif

Hububat Ürünleri

AOAC 941.16/978.19

Fiziksel

Kalitatif

Jelatin

TS 8317

Fiziksel

Kantitatif

Kabuklu Kuruyemişler

AOAC 968.33

Fiziksel

Kalitatif

Konserve Gıdalar

TS 2664

Fiziksel

Kalitatif

Reçel ve Marmelat

AOAC 950.89

Fiziksel

Kalitatif

Salça

TS 1466

Fiziksel

Kalitatif

Şeker

AOAC 945.80

Fiziksel

Kalitatif

Şurup Melas ve Bal

AOAC 945.79

Fiziksel

Kalitatif

Susam

TS 311

Fiziksel

Kantitatif

Süt ve Süt Ürünleri

AOAC 960.49

Fiziksel

Kalitatif

Meyve Sebze Ürünleri

TS 1127 ISO 762

Fiziksel

Kantitatif

Çiğ Çekirdek Kahve

TS 3117

Fiziksel

Kalitatif

Nişasta

AOAC 972.35

Fiziksel

Kalitatif

Tahin

TS 2589

Fiziksel

Kalitatif

Tüm Gıda

İlgili TS ve AOAC

Fiziksel 

Kalitatif 

Gıda Katkı Maddeleri

İlgili TS ve AOAC

Fiziksel

Kantitatif

Alkol ve Yoğunluk Tayini

Alkollü İçkiler

AOAC 935.21

Distilasyon / Piknometre

Kantitatif 

Asit Sayısı

Yemeklik Bitkisel Yağlar

TS 894

Titrimetrik

Kantitatif

Asit Sayısı (Değeri) ve Asitlik Tayini

Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar

TS EN ISO 660

Titrimetrik

Kantitatif 

Asitlik

Salamura Suyu

TS 774

Titrimetrik

Kantitatif

Asitlik

Tarhana

TS 2282

Titrimetrik

Kantitatif

İrmik

TS 2283

Titrimetrik

Kantitatif

Gıda Katkı Maddeleri

FCC, 11th Edition

Titrimetrik

Kantitatif

Ekmek

TS 5000

Titrimetrik

Kantitatif

Katı Yağ ve Benzeri Maddeler

FCC, 11th Edition

Titrimetrik

Kantitatif

Çemen Oranı

Pastırma

TS 1071

Titrimetrik/

Gravimetrik

Kantitatif

Diyet Lifi

Tüm Gıda

AOAC 993.21/NMKL 129/AOAC 992.16

Enzimatik/ Gravimetrik

Kantitatif

Enerji ve Karbonhidrat

Tüm Gıda

FAO 77

Hesaplama ile

Kantitatif

Ham Selüloz

Tüm Gıda

TS 6932

Gravimetrik

Kantitatif

HCl'de Çözünmeyen Kül

Baharat ve Baharat Karışımları

AOAC 941.12

Kül Fırını

Kantitatif

Bisküvi

TS 2383

Kül Fırını

Kantitatif

Çay

AOAC 920.100

Kül Fırını

Kantitatif

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS ISO 763

Kül Fırını

Kantitatif

Kakao ve Kakao Ürünleri

TS 3076-1

Kül Fırını

Kantitatif

Ekmek

TS 5000

Titrimetrik/

Gravimetrik

Kantitatif

Toplam Kül Tayini

Tüm Gıda

AOAC 900.02/ 950.14/ 945.28/ 940.26/ 945.63/ 940.12/ 920.181/ 920.138/ 920.100/ 925.51/ 920.138/ 920.54/ 920.48/ 920.67/ 938.08/ 969.36/ 920.131/ 920.93

TS EN ISO 2171

Kül Fırını

Kantitatif

Protein /Azot Tayini

Tüm Gıda

NMKL 6/ AOAC 2001.11/ 997.09/ 979.09/ 970.22/ 920.70/ 920.152

Kjeldahl Yöntemi

Kantitatif

Saflık Kontrolü

Gıda Katkı Maddeleri

FCC, 11th Edition

Titrimetrik

Kantitatif

Su ve Yağ Tayini

Bitkisel Margarin

TS 2812

Titrimetrik/ Gravimetrik

Kantitatif

Susam Yağı ve Tahin İçeriği Miktarı

Tahin Helvası

TS 2590

Soxhlet Ekstraksiyon

Kantitatif

Suya Geçen Madde

Makarna

TS 1620

Fiziksel

Kantitatif

Sülfatlandırılmış Kül

Sıvı ve Katı Ürünler, Gıda Katkı Maddeleri

FCC, 11th Edition

Gravimetrik

Kantitatif 

Çeşitli Gıda

AOAC 900.02/945.63

Gravimetrik

Kantitatif

Titre Edilebilir Asitlik

Meyve ve Sebze Ürünleri

TS 1125 ISO 750

Titrimetrik

Kantitatif

Şarap

AOAC 962.12

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Şarap

AOAC 966.10

Titrimetrik

Kantitatif

Deniz Ürünleri

AOAC 937.09

Titrimetrik

Kantitatif

Hazır Kuru Çorba

TS 3190

Titrimetrik

Kantitatif

Bitkisel Margarin

TS 2812

Titrimetrik

Kantitatif

Sofralık Zeytin

TS 774

Titrimetrik

Kantitatif

Salamura Zeytin

TS 774

Titrimetrik

Kantitatif

Çerezler, Kuruyemişler

AOAC 950.52

Titrimetrik

Kantitatif

Serbest Yağ Tayini

Et ve Et Ürünleri

TS 1745 ISO 1444

Soxhlet Ekstraksiyon

Kantitatif

Rutubet (Nem), Toplam Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

AOAC 990.19, TS 1329, TS EN ISO 5534, TS 1330

Fiziksel

Kantitatif

Yağ Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

TS ISO 3433, TS ISO 2446, TS 1330

Gerber

Kantitatif

Kül Tayini

Süt ve Süt Ürünleri

NMKL 173

Kül Fırını

Kantitatif

Kül Tayini

Hububat ve Hububat Ürünleri

NMKL 173

Kül Fırını

Kantitatif

Asitlik

Süt ve Süt Ürünleri

TS 1018, TS 1330, TS 591

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Tereyağı

TS ISO 1738

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Et ve Et Ürünleri

TS 1747-1 ISO 1841-1

Titrimetrik

Kantitatif

Toplam Şeker ve İnvert Şeker Tayini

Tüm Gıda

TGK 2002/26, TS 3036, TS 2590,

TS 1466, TS 1208 ISO 1742

Titrimetrik

Kantitatif

Tuz Tayini

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

TS 5000

Titrimetrik

Kantitatif

Yağ Asitleri Kompozisyonu

Bitkisel, Hayvansal ve Ekstrakte Edilen Yağ

Column Selection for the Analysis of Fatty Acid Methyl Esters Agilent Aplication Note, TGK 2014/53, TS EN ISO 12966-4

Kromatografik

Kantitatif

Tuz Tayini

Domates Salçası

TS 2664, TS 1208 ISO 1742

Titrimetrik

Kantitatif

Toplam Yağ Tayini

Tüm Gıdalar (Yağlı Tohumlar Dahil)

NMKL 160-TS EN ISO 734

Soxhelet - Gravimetrik

Kantitatif

Rutubet Tayini

Çikolata ve Çikolata Çeşitleri

TS 7800

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Baklagiller

TS EN ISO 712 – TS ISO 24557

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Hazır Kuru Çorbalar ve Nişasta

TS 1252 EN ISO 1666 – TS 3190

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

İnsan Tüketimine Sunulan Şekerler

Türk Gıda Kodeksi 2002/26

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet ve Uçucu Madde Tayini

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

TS EN ISO 662

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Bitkisel Çay

TS 12933, TS 1561

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Çözünebilir Kahve

TS 5389 – TS ISO 3726

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve

TS ISO 11294

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet Tayini

Çekirdek Kahve

TS 2314

Fiziksel

Kantitatif

Rutubet ve Uçucu Madde Tayini

Yağlı Tohumlar

TS EN ISO 665

Fiziksel

Kantitatif

Yabancı Madde ve Kusurlu Taneler Tayini

Çekirdek Kahve, Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve

TS ISO 4149, TS ISO 10470, TS ISO 3509, TS 13423

TGK Kahve ve Kahve Ekstraktları Tebliği (2016/7)

Fiziksel

Kalitatif

Böcek, Kemirici Hayvan ve Kalıntıları Tayini

Çekirdek Kahve

TS 6533, TS ISO 10470

Fiziksel

Kalitatif

pH Tayini

Çözünebilir Kahve

TS 5389

Potansiyometrik

Kantitatif

Rutubet Tayini

Et ve Et Ürünleri

TS 1743 ISO 1442

Fiziksel

Kantitatif